Maaike Poulussen

Executive Coach / Consultant

Ik ben een ervaren en professioneel gekwalificeerde coach van executives en teams. Daarnaast adviseer ik senior leiders op het gebied van organisatie- en managementontwikkeling. Ik ben gespecialiseerd in het helpen van senior executives, zoals u, bij het vinden van hun weg in de dynamiek in en rondom de boardroom. Dankzij mijn eigen internationale ervaring als executive HR-professional en als lid van de raad van commissarissen, heb ik een vergaand inzicht in de specifieke uitdagingen waar u voor staat. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verandering en transformatie, de dynamiek in de organisatie en talentontwikkeling. Bovendien heb ik vele jaren ervaring als senior business leader, waardoor ik voor u een klankbord kan zijn bij belangrijke zaken zoals (team) effectiviteit, boardroom dynamiek en organisatieontwikkeling.

Ik heb een unieke benadering tot coaching ontwikkeld die ervoor zorgt dat u sneller tot nieuwe inzichten komt en resultaten behaalt. Met mijn ondersteuning en begeleiding kunt u onderzoeken hoe u uw persoonlijke impact kunt vergroten, problemen kunt oplossen, conflicten kunt wegnemen en stress kunt terugdringen. U zult hierdoor meer impact hebben op uw werk, de toewijding en betrokkenheid van uw collega’s en medewerkers bevorderen en uw inzet zal zichtbaarder worden erkend.

Top management van organisaties werken graag met mij aan hun organisatie-strategie en hoe ze deze kunnen opstellen, communiceren en implementeren. Als deze stap genomen is, kan het topmanagement beginnen aan een solide strategische roadmap wat betreft inhoud, proces en relaties. Deze roadmap is goed doordacht en wordt ondersteund door alle directieleden, waardoor zij soepel en zonder weerstand kan worden geïmplementeerd.

Kwalificaties

Ik heb niet alleen vele functies gehad als directeur HR, commissaris, coach en change leader tijdens mijn carrière in het bedrijfsleven, maar ben ook professioneel getraind in executive coaching en changemanagement aan Ashridge Business School. Ik ben opgeleid als facilitator van transformaties door Gita Bellin en ben in het bezit van een internationaal gecertificeerd diploma in executive coaching van de European Mentoring and Coaching Council (EMCC). Ik heb ervaring met verschillende instrumenten en gebruik graag Gestalt-concepten, Transactionele Analyse, de waarden van Barrett, StrengthsFinder en 360° vragenlijsten.

Daarnaast heb ik een MA in Franse Taal en Literatuur behaald aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een MA in Strategisch Management aan de Lemniscaat School of Management/Cornell University.

Ik ben ervaren en heb plezier in het werken met internationale en multiculturele teams. Naast Nederlands, spreek ik vloeiend Engels en Frans en heb passieve kennis van Duits en Spaans.

Stijl

Mijn klanten omschrijven mijn stijl als uitdagend maar ondersteunend, waardoor ruimte ontstaat waarin zij kunnen nadenken, reflecteren en zich open kunnen stellen voor nieuwe perspectieven voordat ze overgaan tot implementatie en actie. Ik ben pragmatisch en resultaatgedreven en werk met een holistisch perspectief, van waaruit ik cultuuromslag en prestatie bevorder.

Persoonlijk

Mijn partner Ronald en ik wonen in een klein middeleeuws dorp in Nederland. Onze drie kinderen studeren in Amsterdam en Maastricht. Mijn interesses bestaan onder andere uit lezen, onafhankelijke films, spirituele groei en koken. Ik ben lid van diverse Raden van Commissarissen en Adviesraden.