Loopbaan

Maaike Poulussen

In de jaren 1995-2013 heb ik als Directeur Human Resources bij diverse nationale en internationale bedrijven (Randstad, Kadaster, Solvay en Eneco), veel ervaring opgedaan als eindverantwoordelijke voor Human Resources, in nationale en internationale teams.

Mijn aandacht en vooral ook passie ging daarbij uit naar executive coaching, leadership of change, talentmanagement, organisatieverandering, HR-strategie en leiderschapsontwikkeling.

Ik heb met  topmanagement, directies, raden van bestuur en raden van commissarissen gewerkt en ken de dynamiek in de top van een organisatie.

Ik functioneerde immer als vertrouwenspersoon, maar ook als “geweten” en “ luis in de pels” binnen deze gremia, met als doel: het verbeteren van persoonlijke, team- en organisatie-effectiviteit.

Voor mijn werkende leven heb ik Franse Taal en Letterkunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen, tijdens mijn carrière heb ik daar een Master Strategic Management (aan Lemniscaat School of Management & Cornell University in Ithaca (NY) aan toegevoegd en heb ik tijdens mijn loopbaan diverse trainingen en opleidingen gevolgd op gebied van leiderschapsontwikkeling en business gerelateerde thema’s.

Ik ben geschoold als executive coach aan de Ashridge Business School in Engeland (www.ashridge.org.uk) en heb ervaring met diverse instrumenten, o.a.: 360 feedback, Lifo, OPQ, Belbin-rollen, management drives/insights, etc.

Ik vervul met veel plezier mijn rol als lid van de Raad van Commissarissen van Vitens en houd me daar specifiek bezig met remuneratie en benoeming, de relatie met OR, de ontwikkeling van directie en 1e lijnsmanagement en cultuurverandering.

Ik ben mijn loopbaan gestart als docente Frans op een categoraal gymnasium. Daarna heb ik een aantal jaren als trainer/facilitator gewerkt o.a. op het gebied van persoonlijke effectiviteit, commerciële en leidinggevende vaardigheden. Mijn ervaring als docent en trainer/facilitator zet ik in bij teamtrainingen en het geven van workshops.

Ik werk graag in een internationale context, ben geïnteresseerd in het werk van Fons Trompenaars en Geert Hofstede ten aanzien van culturele dimensies, spreek vloeiend Engels en Frans en heb passieve kennis van Duits en Spaans.

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Houd van reizen, bewegen, natuur, koken, filmhuisfilms, lezen.

Ik haal mijn inspiratie uit mooie films (zie filmlijst) en boeken (zie gedicht Ithaka, de road less travelled by), TED-filmpjes (Vulnearbility Brené Brown), de natuur, alles wat met “food” te maken heeft.